Ridskola

Friskvård på hästryggen

Vi erbjuder ridlektioner för både vuxna och barn, antingen i grupp eller på privata ridlektioner. Du kan komma och rida hos oss oavsett vilken nivå du befinner dig på, vi har något för alla!

Hos oss hittar du en trevlig ridskola i vacker miljö. Alla våra hästar befinner sig ute tillsammans i grupp dygnet runt. Våra gästar lever ett naturligt liv och blir därför harmoniska och välmående. 

På vår ridskola tycker vi att det är viktigt att du lär sig att rida och hantera hästar på ett naturligt sätt. Såväl hanteringen som ridningen är inspirerad av en naturlig hästhantering (Natural Horsemanship). Hanteringen utgår ifrån att man tar hänsyn till varje individs naturliga beteende och behov.

Fokus ligger inte bara på ridningen, det är minst lika viktigt att kunna förstå och kommunicera med hästen. Ridning varvas med hantering från marken där du kommer att lära dig att läsa av beteenden, vara fokuserad och rida med så små signaler som möjligt. 

Till en början hålls lektionerna i ridhus eller ridbana men med jämna mellanrum görs dessutom uteritter. För vana ryttare som känner sig trygga sker ridning i repgrimma regelbundet. 

Vår ambition är att alla, både häst och människa, ska utvecklas och ha roligt. Därför har vi begränsat lektionsgrupperna till max 6 elever. På så sätt får varje elev mer av lektionen och möjliggör för en med individanpassad undervisning. 

Vi är flexibla med våra tider och lektioner kan ordnas efter behov. Även när det kommer till privatlektioner eller någon enstaka lektion. 

När det kommer till barn som är nybörjare så måste föräldrar vara med om inget annat är avtalat. 

För att garantera dig en plats ber vi dig betala i förskott på vår Swish: 0706390141
 

· Priser ·

Barngrupp

En tim/lektion med minst 30 min ridning

Pris: 195 kr/lektion eller 1800 för tio lektioner.

Vuxengrupp

En tim/lektion med minst 45 min ridning

Pris: 295 kr/lektion eller 2800 för tio lektioner.

Max sex ekipage per grupp. Gäller alla lektioner

Privatlektion

425 Kr/tim (1 person)

Privatlektion Grupp

Vuxen 325 kr/tim per person. Barn 300 kr/tim per person 

(Minst 2 personer per grupp)

Bokning

OBS! All bokning till ridskola via mail: sparrarpislandshastar@gmail.com

Ridlektionerna kommer att hållas i ridtält, paddock och även uteritter kommer att ingå i lektioner vid önskemål och lämpligt väder.