Om oss

Läs mer om oss som arbetar på gården

Vi erbjuder människor med olika behov och önskemål möjligheten att rida och umgås med våra hästar som alla är inridna och utbildade med Natural Horsemanship.

Natural Horsemanship är en hästhantering som har sin grund i kommunikation och förmågan att hantera och träna hästen på ett sätt som är naturligt. Resultatet av Natural Horsemanship är en självbärande häst som med villighet och eget inflytande gör sitt bästa eftersom att den har utvecklat glädje i arbetet.

Vi har 17 stycken hästar på gården. 

På vår anläggning finns det både ridtält och ridbana. Därför finns det även möjlighet att boka evenemang och hålla egna kurser. Vi kan även erbjuda ridning med våra egna hästar tillsammans med ledare på gården.

Vår kompetens

Phillip är ägare och ansvarig för hästarnas hälsa och välbefinnande, samt underhåll och skötsel av gården.

Huba från HE Vet är gårdens veterinär och Fia är gårdens hovslagare.

Louise rider in och tränar hästarna enligt Parelli metoden Natural Horsemanship och ser till att hästarna är lugna och harmoniska i samtlig hantering. Hon ansvarar även för ridskolan.

Emma och Annie fortsätter därefter att arbeta med tillridning av hästarna. Samt leder turridning med våra hästar.
 

Louise

Louise har varit hästtokig så länge hon kan minnas. Sedan tio år tillbaka har hon varit speciellt intresserad av Natural Horsemanship. Ett sätt att umgås, hantera och rida hästar på ett naturligt sätt där allt utgår från hästens naturliga beteende. Louise har gått flertalet kurser i just Natural Horsemanship både i Sverige och utomlands, däribland på Parelli Natural Horsemanship centret i Colorado, USA. Nu rider Louise in och tränar hästar, enligt Natural Horsemanship filosofin, upp till Level 4 i Parelli programmet. Dessutom arbetar hon en hel del med beteendeproblem och problemlösning både vid hantering och ridning. Louise rider in unghästarna på Sparrarp Islandshästar Rekreation Center och arbetar även med att utveckla hästarna till att vara så nöjda och lydiga som möjligt.

Emma

Emma har ridit sedan liten och har mycket god ridkunskap. Hon har tidigare jobbat som ledsagare på handikappsridning, och har varit på  ridutbildning i Spanien ett antal gånger. Rider uppvisning/show med sina egna hästar. Hon leder turridning samt organiserar och arbetar med hästarnas träningsupplägg.